Ce înseamnă încălţămintea “barefoot”?

        În ultimii ani asistăm la o creştere semnificativă a interesului pentru încălțămintea barefoot.

De la alergători entuziaști, la părinți preocupați de sănătatea picioarelor copiilor lor, tendința către încălțămintea barefoot câștigă popularitate în rândul celor care caută o alternativă la încălțămintea tradițională.

Termenul „barefoot” este la modă! Cu siguranță ați auzit sau citit despre asta, dacă sunteți interesat de noile tendințe pentru confortul picioarelor mici și mari.

 

               Dar ce înseamnă încălţămintea “barefoot”, de fapt?

Cuvântul „barefoot” provine din engleza „bare” (desculţ) şi „foot” (picior). Combinația acestor doi termeni surprinde chiar esenţa filosofiei „barefoot”, adică un tip de încălțăminte care oferă o experiență cât mai apropiată de mersul desculţ.

Barefoot este o tendință modernă, care ne readuce la principiile naturale originale, fiindcă imită perfect mersul desculţ fără niciun fel de constrângere.

Pentru ca un pantof să fie barefoot, acesta trebuie să îndeplinească mai multe conditii:

Vârful trebuie să fie rotunjit, cu un spaţiu foarte generos pentru degete.                      

Pantoful nu se îngustează spre vârf, iar degetele se pot misca liber în pantof.

                            

Talpa trebuie să fie extrem de subţire şi flexibilă (atât transversal cât şi longitudinal).



Greutate redusă pentru a avea cu adevărat senzaţia de „mers desculţ”, pantoful trebuie să fie cât mai uşor.




Zero drop: Talpa trebuie să fie perfect dreaptă (fără toc), fără niciun fel de diferenţă de înălţime între partea din fată şi partea din spate a pantofului, promovând astfel o poziție mai naturală a piciorului.

 


Absenţa întăriturilor: Încălțămintea barefoot evită întăriturile şi controlul pronaţiei, permițând piciorului să se comporte natural.



Alegerea mărimii potrivite

Pentru a alege mărimea pantofilor BAREFOOT, este nevoie ca aceştia să fie cu aproximativ 10-12 mm mai mari decât lungimea piciorului dumneavoastră.

Fiecare model de pe site-ul nostru este măsurat de echipa Giraffe Shoes, astfel încât să puteți alege pantofii potriviți pentru picioarele dvs.

 

 

 

Produse recomandate
Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs